Komfortabla temperatūra telpās

Komfortabla temperatūra telpās

Komfortabla temperatūra telpās

Mums katram ir mūsu komforta temperatūra, taču jāraugās, lai tā nebūtu par zemu vai augstu. Kāda ir ieteicamā istabas temeratūra? Vidēji komfortabla temperatūra ir no 20 līdz 24 °C. Vēlamais temperatūras diapazons atšķiras no telpas veida un protams – arī katra individuālā komforta līmeņa.

Ieteicamie temperatūras diapazoni:

○ Viesistabā: 20 – 25°C

○ Virtuvē: 18°C

○ Vannas istabā: 23  – 25 °C

○ Koridorā: 16°C

○ Guļamistabā: 18 – 22 °C

Gulēšanai ieteicama temperatūra no 18 līdz 22 °C vai arī par 2-3 °C zemāka nekā dienā uzstādītā temperatūra. Miegā nedaudz pazeminās mūsu ķermeņa temperatūra, tādēļ mēs guļam labāk, ja saglabājas ierastā starpība starp ķermeņa un istabas temperatūru. Nav ieteicams pazemināt temperatūru vairāk par 3 °C, jo dienā var rasties lielāks resursu patēriņš, lai uzsildītu telpu.

Prombūtnes laikā (gada vēsajos un aukstajos mēnešos) mūsu privātmāja netiek apkurināta un temperatūra tajā var krasi nokristies. Ar BMS sistēmu iespējams iestatīt ekonomisko režīmu, kas uztur sistēmu un iekārtu darbību, kā arī nodrošina ēkā pietiekamu siltumu. Ja Tu ilgstoši neesi mājas, ieteicamā temperatūra ir no 13 līdz 16 grādiem, kas pasargā no mitruma rašanās mājoklī, tajā pašā laikā ļaujot ieekonomēt siltuma enerģiju. 

Raksts veidots izmantojot avotus: Ekspertu padomi patīkamas temperatūras uzturēšanai telpās (talsunamsaimnieks.lv) | Kā noturēt siltumu mājās? » Kuldīgas Siltumtīkli (kuldigasilt.lv) | Kāda ir labākā istabas temperatūra? – Ksenukai.lv